Skip to main content

Archief van Daniel van de Vijver

 Fonds
Identifier: UBA505

Scope and Contents

Het archief bevat contracten, zakelijke correspondentie en stukken met betrekking tot de bedrijfsvoering van het impresariaat. Daarnaast zijn er krantenknipsels, recensies, liedteksten en bladmuziek van de hand van Daniel van de Vijver.

Dates

  • 1939-1958

Creator

Language of Materials

Nederlands

Conditions Governing Access

De collectie is gedigitaliseerd en online raadpleegbaar via de inventaris. De originele documenten worden in principe niet ter inzage gegeven.

Conditions Governing Use

Bij raadpleging is het Reglement voor de gebruikers van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam van toepassing. Reproductie en reproductierechtvergoedingen conform de Tarieven en Diensten Universiteit van Amsterdam.

Indien in uitzonderlijke gevallen toch toestemming verkregen is om originele documenten te raadplegen, wordt het materiaal alleen ter inzage gegeven.

Biographical / Historical

Daniel Johannes Arnoldus van de Vijver (1880-1958) werkte vanaf 1903 als muzikale clown, en ontwikkelde een spectaculair fietsnummer waarmee hij tussen 1920 en 1926 door heel Europa optrad. Vanaf 1926 was hij impresario onder de firmanamen Deen's Internationale Theater Ondernemingen en Deen's World Theater Tours.

Extent

2 meter

Abstract in Dutch

Het archief van Daniel van de Vijver bevat vooral uit archiefstukken van Deen's Internationale Theater Ondernemingen en Deen's World Theater Tours.

Abstract in English

The archive of Daniel van de Vijver mainly contains documents relating to Deen's Internationale Theater Ondernemingen (international theatre ventures) and Deen's World Theater Tours.

Physical Location

Allard Pierson, Universiteit van Amsterdam

Other Finding Aids

Immediate Source of Acquisition

De collectie maakt deel uit van de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland (TIN), die sinds 2013 deel uitmaakt van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Accruals

De collectie is compleet overgedragen.

Existence and Location of Copies

De gehele collectie is gedigitaliseerd en online raadpleegbaar.

Related Materials

De Bijzondere Collecties beheren meer collecties en archieven die betrekking hebben op de geschiedenis van het circus. Voor een deel behoren deze collecties tot de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland. Zie onder meer de collecties Hartmans, Jaap Best en Linssen en het archief van Schelfhout .

Processing Information

Het archief is in 2015-2016 geïnventariseerd en gedigitaliseerd.

Title
Inventaris van het archief van Daniel van de Vijver (1939-1958)
Author
W.N. Rodenhuis
Date
2016
Description rules
International Standard for Archival Description - General
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Latin
Language of description note
Nederlands

Repository Details

Part of the Allard Pierson Repository

Contact:
Oude Turfmarkt 127-129
Amsterdam 1012 GC Nederland