Skip to main content

Uitgaande brieven, afschriften en concepten, 1849-1852

 Item
Identifier: 71
Uitgaande brieven, afschriften en concepten, 1849-1852
Uitgaande brieven, afschriften en concepten, 1849-1852

Scope and Contents

Enige [buitenlandse opperrabbijnen]; Enige buitenlandse rabbijnen; Opperrabbijnen Nathan Marcus Adler van Londen, Zwi Benjamin Auerbach van Darmstadt, Levi Bodenheimer van Krefeld en Zacharias Frankel van Dresden; Rabbijnen Gabriel Cohen te Samter, Jacob Littauer te Wongrowitz en Dov Philipsthal te Birnbaum (Posen); Leden van de kiesvergadering voor de benoeming van een opperrabbijn voor het ressort Zwolle; Levi Bodenheimer, opperrabbijn van Krefeld; Gabriel Cohen, rabbijn te Samter (Posen); Salomon Eger, opperrabbijn van Posen; Zacharias Frankel, opperrabbijn van Dresden; Hoofd-Commissie tot de Zaken der Israëliten in Nederland; [Hirschel Lehren], Amsterdam; A.S. van Nierop, lid Tweede Kamer, 's Gravenhage; Salomon Leib Rappoport, rabbijn te Praag. Met afschrift van een brief van het kerkbestuur aan Fränkel

Dates

  • 1849-1852

Creator

Conditions Governing Access

Het archief is gedigitaliseerd en online raadpleegbaar via de inventaris. De originele documenten worden in principe niet ter inzage gegeven.

Conditions Governing Use

Bij raadpleging is het Reglement voor de gebruikers van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam van toepassing. Reproductie en reproductierechtvergoedingen conform de Tarieven en Diensten Universiteit van Amsterdam.

Indien in uitzonderlijke gevallen toch toestemming verkregen is om originele documenten te raadplegen, wordt het materiaal alleen ter inzage gegeven.

Extent

1 omslag

Repository Details

Part of the Allard Pierson Repository

Contact:
Oude Turfmarkt 127-129
Amsterdam 1012 GC Nederland