Skip to main content

Brieven ingekomen bij G.T.N. en Hugo Suringar. Alfabetisch op correspondent en chronologisch per correspondent

 File
Identifier: 1-1540

Dates

  • From the Fonds: ca. 1809-1918
  • From the Fonds: Majority of material found within 1822-1880

Creator

Conditions Governing Access

De collectie is gedigitaliseerd en online raadpleegbaar via de inventaris. De originele documenten worden in principe niet ter inzage gegeven.

Conditions Governing Use

Bij raadpleging is het Reglement voor de gebruikers van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam van toepassing. Reproductie en reproductierechtvergoedingen conform de Tarieven en Diensten Universiteit van Amsterdam.

Indien in uitzonderlijke gevallen toch toestemming verkregen is om originele documenten te raadplegen, wordt het materiaal alleen ter inzage gegeven.

Extent

ca. 2000 stukken

122 omslagen

10 pakken

General

De brieven zijn geordend overeenkomstig de Catalogus van de verzameling betreffende G.T.N. en Hugo Suringar, uitgevers te Leeuwarden. Eerste deel: Brieven. Catalogus der Bibliotheek van de Vereeniging ter bevordering van de belangens des Boekhandels, IX (Nieuwkoop, 1990). Dit betekent dat de inventarisnummers ook brieven bevatten aan anderen. Zo zijn ook opgenomen de brieven aan het Genootschap Constanter. Veel brieven aan andere geadresseerden zijn mogelijk als bijlagen bij andere brieven bij G.T.N. of Hugo Suringar terecht gekomen. Voor aanvullende informatie over de correspondenten zie de gedrukte catalogus. Voor een concordantie van de oude signaturen (BSu…) naar de inventarisnummers, zie de concordantie.

Repository Details

Part of the Allard Pierson Repository

Contact:
Oude Turfmarkt 127-129
Amsterdam 1012 GC Nederland